Brouwerij
Timmermans

Brouwerij
Timmermans

http://brtimmermans.be/wp-content/uploads/2017/05/pattern_white_bg.png

Het Bier

Reeds meer dan 300 jaar zet Timmermans de echte lambiektraditie voort. Dit unieke bier wordt op basis van 30% tarwe gebrouwen in de oudste nog actieve lambiekbrouwerij te Itterbeek. Aan de oorsprong van het bier ligt een klein wonder: de micro-organismen in de lucht in de Zenne-vallei komen in de mout terecht waardoor spontane gisting op gang komt. Echte lambiek wordt dan ook uitsluitend gebrouwen in een straal van 15 km rond Brussel, in het Pajottenland. Sinds 1993 maakt dit authentieke erfgoed uit het land van het bier deel uit van Anthony Martins “Finest Beer Selection”.

DE GESCHIEDENIS

Brouwerij Timmermans bevindt zich in Itterbeek, op enkele kilometers van het centrum van Brussel. Daar wordt al meer dan 300 jaar Lambiek gebrouwen,  namelijk sinds 1702. De Oude Gueuze van Timmermans werd uitgeroepen tot “World’s Best Sour Beer” op de prestigieuze World Beer Awards 2015 en mag zich dus trots de beste oude gueuze ter wereld noemen.

HET BROUWPROCES VAN LAMBIEK

1
De
schrootmolen

2
De
roerkuip

3
De
filterkuip

4
De
kookketel

5
Het
koelschip

6
De
rijpingszaal

DE BEZOEKEN

Elke 3e donderdag van de maand om 14.00 uur of reserveer per e-mail op visits@brtimmermans.be
of per telefoon +32(0) 569.03.57
10€/pp., 2 degustaties van 15cl inbegrepen
Groepsbezoeken: minimum 25 personen

 

Reeds meer dan 300 jaar zet Brouwerij Timmermans de echte lambiek traditie voort. Dit unieke bier wordt op basis van 30% lokale tarwe gebrouwen in de oudste nog actieve lambiekbrouwerij te Itterbeek. Aan de oorsprong van het bier ligt een klein wonder: de micro-organismen in de lucht in Pajjotenland komen in de mout terecht waardoor spontane gisting op gang komt. Een unieke ervaring om jezelf onder te dompelen in de wereld van lambiek en Oude Geuze. Je reis begint in de brouwzaal met zijn historische roerkuip en zijn madammen, zijn graanbreker, het grootste originele koelship in de regio en een lambiekbrouwmuseum. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij van onze bieren en de mogelijkheid tot aankopen.

DE MEDIA

Timmermans is bezig met een heleboel spannende projecten…