In Geen onderdeel van een categorie

Ontdek Bram, onze nieuwe brouwer bij de brouwerij Timmermans!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Wat is jouw naam?
Bram Van Wesemael.

Hoe oud ben jij?
Ik ben 24 jaar, mijn verjaardag is op 30 mei.

Beschrijf jezelf in 3 woorden.
Nauwgezet, leergierig en gepassioneerd.

Waar werkte je voor je bij de brouwerij Timmermans kwam werken?
Voordat ik bij Brouwerij Timmermans aan de slag ging, werkte ik als lab technician bij Organic Waste Systems NV in Gent. OWS voert onderzoek uit naar de biodegradeerbaarheid, composteerbaarheid en anaerobe vergisting van diverse afvalstromen, met als doel de afvalstromen van bedrijven op een zo ecologisch mogelijke manier te kunnen benutten. Meer concreet voerde ik tests uit om de vorming van biogassen en andere bijproducten uit diverse afvalstromen te onderzoeken, wat voor mij enorm leerrijk is geweest.

Hebt jij altijd al in de biersector willen werken?
Als kind had ik de wildste dromen om astronaut, dokter of wetenschapper te worden. In het secundair onderwijs merkte ik dat vooral wetenschappelijke vakken me interesseerden, maar ik wist nog niet in welke sector ik terecht zou willen komen. In het hoger onderwijs dronk ik mijn eerste speciaalbieren en die maakten qua smaak zo’n indruk op mij, dat ik meer wilde weten over de vele soorten bieren en de manier waarop ze gemaakt worden. Toen ik zag dat de richting biochemie een specialisatie in brouwerijtechnologie aanbood, was voor mij de keuze snel gemaakt. Op dat moment wist ik dat ik in de biersector wilde werken.

Wat vind je het leukst aan je job?
Weten dat de bieren die hier gemaakt worden en waaraan ik kan meehelpen, door zo veel mensen gesmaakt en geapprecieerd zullen worden. Dat geeft me steeds weer een enorm gevoel van voldoening. Daarnaast heb ik al enorm veel bijgeleerd sinds ik hier werk en ik hoop in de toekomst nog meer bij te leren. Ten slotte word ik omringd door fijne collega’s met een al even grote passie voor bier.

Wat vind je niet leuk aan je job?
Tegenwoordig zijn in veel brouwerijen delen van het productieproces geautomatiseerd en wordt de productie gestuurd vanop een computer. Bij Brouwerij Timmermans gebeuren veel zaken nog manueel en dit is wat arbeidsintensiever dan ik had verwacht. Maar eenmaal ik het juiste ritme heb gevonden, zal dit nog wel meevallen.

Wat is jouw favoriete bier?
Ik heb al zodanig veel bieren geproefd, dat het moeilijk is om één favoriet uit te kiezen. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar quadrupels, zoals “Kasteel Barista Chocolate Quad”, “Gulden Draak 9000” en “Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Imperial Dark”.

Wat is jouw favoriete eten?
Spareribs, maar ik eet ook enorm graag pasta.

Naar welk soort muziek luister je?
Ik ben een grote fan van het wat zwaardere gitaarwerk. Op festivals zoals Graspop, Alcatraz en Antwerp Metal Fest kan je me dus meestal wel terugvinden. Ik probeer ook regelmatig om een kleiner optreden mee te pikken.

Wat is jouw favoriete film?
Ik hou van historische films zoals Gladiator, Kingdom of Heaven en Troy.

Wat zijn jouw hobby’s?
In mijn vrije tijd ben graag bezig met sport, vooral met hardlopen. Ik neem regelmatig deel aan recreatieve running events en de laatste tijd probeer ik wat competitiever te lopen. Als ik mijn loopschoenen niet aanheb, ga ik graag op stap met vrienden.

Wat is jouw droomreisbestemming?
70000 Tons of Metal. Een vijfdaagse cruise in de Caraïbische zee, gecombineerd met een festival.

Als je 1 miljoen euro zou verdienen, wat zou je er dan mee doen?
Een groot deel zou ik waarschijnlijk opzij zetten om te sparen voor later. Daarnaast zou ik een deel gebruiken om mijn familie en vrienden eens goed in de watten te leggen. Met de overschot zou ik misschien wat vaker proberen te reizen. Ik doe graag city trips en ik wil proberen om zo veel mogelijk van de wereld gezien te hebben.