Brouwerij
Timmermans

Brouwerij
Timmermans

http://brtimmermans.be/wp-content/uploads/2017/05/pattern_white_bg.png

Het Bier

Reeds meer dan 300 jaar zet Timmermans de echte lambiektraditie voort. Dit unieke bier wordt op basis van 30% tarwe gebrouwen in de oudste nog actieve lambiekbrouwerij te Itterbeek. Aan de oorsprong van het bier ligt een klein wonder: de micro-organismen in de lucht in de Zenne-vallei komen in de mout terecht waardoor spontane gisting op gang komt. Echte lambiek wordt dan ook uitsluitend gebrouwen in een straal van 15 km rond Brussel, in het Pajottenland. Sinds 1993 maakt dit authentieke erfgoed uit het land van het bier deel uit van Anthony Martins “Finest Beer Selection”.

DE GESCHIEDENIS

Brouwerij Timmermans bevindt zich in Itterbeek, op enkele kilometers van het centrum van Brussel. Daar wordt al meer dan 300 jaar Lambiek gebrouwen,  namelijk sinds 1702. De Oude Gueuze van Timmermans werd uitgeroepen tot “World’s Best Sour Beer” op de prestigieuze World Beer Awards 2015 en mag zich dus trots de beste oude gueuze ter wereld noemen.

HET BROUWPROCES VAN LAMBIEK

1
De
schrootmolen

2
De
roerkuip

3
De
filterkuip

4
De
kookketel

5
Het
koelschip

6
De
rijpingszaal

DE BEZOEKEN

Brouwerij Timmermans ® is elke dag open op afspraak, ook tijdens het weekend.

DE MEDIA

Timmermans is bezig met een heleboel spannende projecten waaronder de realisatie van een strip en een kookboek…